Information om tjänsten

Kyrkans teckenspråkssidor har publicerats våren 2012. Målet med sidorna är att ge information om kyrkans verksamhet och grunderna i den kristna tron på teckenspråk. Sidorna är i första hand avsedda för församlingsmedlemmar, men kan också användas av kyrkans anställda, teckenspråkstolkar eller andra som använder teckenspråk.

Teckenspråkssidorna och de videor som finns på sidorna kan länkas utan särskilt tillstånd. Teckenspråkiga videor kan också läggas ut på en egen webbtjänst eller delas i sociala medier.

Kyrkans centralfond har upphovsrätten till videorna.

Kyrkostyrelsens enhet för gudstjänst och samhälle ansvarar för teckenspråkssidorna.

Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland Kyrkans central för det svenska arbetet (KCSA)
vid Kyrkostyrelsen upprätthåller och ansvarar
för webbtjänsten.